top of page

Kratkruipers: Ufuk Demir [Live op Visual Vinyl]

Tijdens de expo Visual Vinyl gaat Rik live voor een publiek in gesprek met een bekende of beruchte verzamelaar.

Ufuk Demir is een van de gasten achter Champion Sound, het Antwerps collectief dat gaat voor Belgische beats. Daarnaast selecteert hij ook tracks voor de Beats-lijst op 22tracks.

Ufuk leert je een lesje over samples en original, want in de hip hop wordt er nu eenmaal veel gerecyleerd. Hij neemt ons ook mee in de auto bij zijn ouders, luisterend naar de gekste Turkse psychedelica. En wist je dat ze in Japan geniale soundtracks maken bij mangafilms? Wij alvast niet...

Luister naar de podcast en ontdek onderaan een playlist met Ufuk Demir's selectie:

 

 

Benieuwd naar de platenkast van Dr. Lektroluv, TLP, Mauro Pawlowski en andere beruchte verzamelaars? Record Lovers Thursdays gaat voor artist talks, food/drinks, dj-sets en vooral veel vinyl!

50 jaar geleden, op 12 maart 1967, werd de plaat ‘The Velvet Underground’ van The Velvet Underground & Nico gelanceerd, met de inmiddels iconische Andy Warhol-hoes. Om dit te vieren, exposeert Cultuurcentrum Sint-Niklaas ism SCHUNCK* meer dan 300 zeldzame kunstenaarsplaten voor het grote publiek.

"Een nooit eerder in Vlaanderen geziene pop-up expo van ruim 300 kunstenaarshoezen!"

- Gazet Van Antwerpen

Visual Vinyl is een tentoonstelling met uniek werk van John Cage en Yoko Ono, Dali, Kippenberger, Roy Liechtenstein, Damien Hirst en Banksy tot en met het recentere album ‘Artpop’ van Lady Gaga door Jeff Koons. Visual Vinyl toont lp’s, singles en andere vinylobjecten uit de nooit eerder in België ontsloten collectie van de Nederlandse vinyl-connaisseur en verzamelaar Jan van Toorn.

Tickets & info: www.visualvinyl.be

 

www.kratkruipers.be

Opmerkingen


bottom of page