top of page

Kratkruipers Quarantaine: Ayco Duyster, Lectrr, Charlotte Adigéry & Marcel Vanthilt


Hier zitten we dan: thuis. Maar gelukkig wel naast de platenkast, heerlijk. Tijd om alles een keertje te hersorteren (op genre, kleur of leeftijd?) en herontdekken. Ikzelf zet thuis plots veel meer vinyl op de laatste dagen. Waarom zou ik de haast van Spotify moeten opzoeken, als ik de artiesten hier - na m'n handen grondig te wassen - zelf kan opleggen. Alsof ze na mijn wenken een nummertje in m'n living komen spelen. En zelfs twee keer als het moet. Het heeft zo zijn voordelen: vertragen en het liefst naar 33 toeren per minuut.

Maar het grote nadeel: helaas kan ik op die manier m'n kot niet uit. Waar ik normaal één keer per maand naar een te ontdekken platenkast trek; zit ik hier thuis enkel met de mijne ter beschikking. Maar gelukkig heeft de heer Bell daar een oplossing voor gevonden: we bellen gewoon met andere muziekfanaten over welke muziek zij de laatste dagen door hun living jagen.

Presentatrice Ayco Duyster, cartoonist Lectrr, muzikante Charlotte Adigéry en zanger en presentator Marcel Vanthilt duiken van op een veilige afstand in hun platenkast. Zij delen met jou de muziek die hen de laatste dagen staande houdt. Van het muzikale café van Andy Shauf, de zonen-irriterende techno van Charlotte De Witte, de gekke kosmische geluiden van Henge tot de prachtige stem van Nina Simone.

Luister, deel, volg Kratkruipers op Facebook of Instagram en... laat maar weten wat je er van vindt!

Je vindt deze aflevering ook op Apple Podcasts, Acast, Stitcher,...

 


Comments


bottom of page