top of page

Kratkruipers #20: Discobaar A Moeder


Discobaaaaaaar? A Moeder! Jawel, eindelijk deze twee in Kratkruipers. Ik moet toegeven: ze stonden al een hele tijd op m'n lijstje. Ik zag de twee een eerste keer ergens lang geleden in Antwerpen op een avond waarvan het einde nog steeds zoek is. Zelden zag ik dj's met zoveel goesting en plezier plaatje na plaatje op de draaitafels gooien. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een Antwerps icoon en vullen ze op 6 maart de Lotto Arena onder het motto: "doe zot en pakt een groter kot". Een voorbode voor een stevig feest én voor de uitspraken die in deze aflevering zullen passeren.

Discobaar A Moeder, dat zijn De Ras en De Schele of Papa Lekker, The Sundance Kid,... en nog een hele hoop andere bijnamen. Op hun identiteitskaart staat nochtans gewoon Wouter en Gunter. De twee zijn al jaren een begrip op heel wat Antwerpse soirées en overal waar ze komen zijn er twee constanten: feest en vinyl. Het is hun liefde voor het plaatje (groter dan dat gaatje) dat hen jaren geleden samenbracht. Naast de vele 'lattoflexbrekers', 'intermezzo's' en 'swaffelschijven' die de twee tijdens zo'n avond opgooien, hebben ze thuis een collectie staan die heel wat breder gaat. Want over muziek zijn ze het vaak meer dan eens: “muziek is iets wat ons nooit in de steek heeft gelaten”

Rik ging langs bij De Ras en De Schele om het te hebben over hun gezamenlijke liefde voor vinyl, Biggie Smalls vs The Beastie Boys, kratkruipen in Londen en over dat je het leven vooral niet te serieus moet nemen.

“Pak het leven niet te serieus, ge overleeft het toch niet.

Wij zijn de discobaar van de verdraagzaamheid: er is zoveel goeie muziek, waarom zouden we in één hokje blijven hangen?”

 

Je vindt deze aflevering ook op Apple Podcasts, Acast, Spotify,...Comments


bottom of page