top of page

Kratkruipers #18: Brihang


We hebben wat te vieren vandaag, want naar 't schijnt is 30 september #internationalpodcastday! Hoe vier je zoiets beter dan met een nieuwe aflevering? Wij dachten het ook. Daarom: Kratkruipers #18 met Brihang.

Brihang, dat is die rapper waarbij ze zich in een platenzaak afvragen of ze hem nou bij de poëzie of bij de hiphop moeten stockeren. Voor ons is het vooral dé naam in België die je eens live gezien moet hebben. Bespaart je meteen een trip naar het theater, want daar lijkt het vaak op. Rik ging bij 'm langs in Brussel, daar woont hij nu; als een Englishman in New York, maar dan een kerel van ’t zeetje in de grootstad. Een bescheiden kerel, met een bescheiden collectie, maar met erg leuke en persoonlijke verhalen.

Je krijgt muziek van oa. Jenny Hval, Alt-J, Willem Vermandere en Opgezwolle. En we hebben het over heel uiteenlopende zaken: de schoonheid van een goeie bindtekst bijvoorbeeld, of hoe z’n vader hem in de hiphop sleurde, over wat voor zever hij het vindt om te wachten op inspiratie en over hoe z’n nieuwe plaat zal klinken, want je krijgt een exclusieve preview van een nummer dat op z'n nieuwe plaat Casco zal staan!

 

Je vindt deze aflevering ook op iTunes en Spotify

 


Comments


bottom of page