top of page

Kratkruipers #15: Alex Deforce


Er is in de laatste honderd jaar heel wat muziek uitgekomen op vinyl. Je moet er Discogs maar eens bijhalen; te veel om ooit te beluisteren. Laat het ons nog erger maken: er is in de laatste honderd jaar ook heel wat poëzie uitgekomen op vinyl: te veel om ooit te beluisteren. Speciaal voor gedichtendag krijg je de meest poëtische aflevering van Kratkruipers tot nu toe. Want Rik ging in Anderlecht langs bij Alex Deforce.

Alex Deforce is beeldend kunstenaar, muziekfan en debuterend dichter. Hij heeft net zijn eerste echte werk uit, namelijk een album getiteld 'Nachtdichter' op het Nederlandse label Knekelhuis met de Brusselse Victor De Roo. Vroeger was Alex als een bezetene bezig met nieuwe muziek op zijn label 'On-Point', maar sinds kort schuimt hij de platenbakken af op zoek naar platen met poëzie. En hij heeft een heel pak verzameld intussen. Genoeg om het er over te hebben in deze aflevering van Kratkruipers.

"Meestal vinden platen verkopers het raar als ik om poëzie vraag.

En dan komen ze een kwartier later met heel wat platen aandraven.''

Rik heeft het met hem over poëzie in de hitlijsten, het taalkundig talent van MF DOOM, de activist Gil Scott-Heron en over een de eeuwige liefde voor de nacht.

 

Je vindt deze podcast ook op iTunes en Spotify

 


Bình luận


bottom of page